torsdag 21 augusti 2008

Vi faller en efter en.

Så undviker du att smittas av "sommarsjuka"
Tvätta händerna.
Diska skärbrädor och knivar noga.
Släng smutsiga och sura disktrasor.
Ha olika skärbrädor för kött, bröd och grönsaker.
Blanda inte råvaror och lagad mat.
Försök transportera kylvaror så kort tid som möjligt.
En snabb och så kall hemtransport som möjligt från affären är viktigt.
Använd gärna en kylväska med kylklampar för att transportera hem maten från affären.
Bästa temperaturen i kylen är fyra grader.
Ha aldrig över åtta grader i kylen.
Ha rent i kyl och andra förvaringsutrymmen där du förvarar livsmedel.
Kontrollera märkningen på kylvaror
. Kasta mat som luktar dåligt.
Ät inte mögliga livsmedel.
Det hjälper inte att avlägsna det angripna partiet utan kasta hela produkten.
Värm maten ordentligt innan du äter den. 70-75 graders innertemperatur i maten är lämpligt.
Var extra noggrann med att kyckling, griskött och köttfärs är ordentligt genomstekt.
Kyl ned maten snabbt om den ska sparas.
Detta gör du bäst i kallt vatten för att skynda på nedkylningen.
Laga aldrig mat åt andra när du blivit sjuk.

50% på jobbet har blivit drabbade.

Jag gör inget annat än att tvätta händerna.
Kan man sitta med munskydd på kontoret?
Det borde finns tillgängligt på alla arbetsplatser.

Inga kommentarer: